Stockholm to Malmö

Processed with VSCO with 4 preset

Vi bestämde oss att flytta ner till Skåne för ett halvår sen. Vi tyckte att livet i Stockholm är för hetsigt, stressigt och dyrt. Den psykiska atmosfären kan vara slitande med all prestige i stan. Synd också att en vanlig medelklassarbetare har inte råd att köpa egen lägenhet eller hus på grund av skyhöga bostadspriser då man inte har svinrika föräldrar. Här i Skåne har man råd med det och livet över huvud taget kostar mindre. Livsstilen är också mer avslappnad, så glad att vi har flyttat ner.

P1000045

Vi bor hos Gustavs mamma för tillfället och letar efter en egen lägenhet, i framtiden vill vi köpa ett hus på landet. Två veckor har gått fort och jag har lärt känna Malmö lite bättre. Dom här veckorna har varit otroligt varma, som i hela Sverige, har vi stekts och svettats i 30 graders värme. Därför har vi spenderat mest tid på stränderna nära oss där man kan doppa sig i havet. Älskar att bada i havet.

P1000055

Jag har en och en halv vecka semester kvar tills jag ska hoppa in i ekorrhjulet igen. Pirrigt med en ny skola och nya kollegor. Semestern hittills har varit gött. Lagat massor med god mat, träffat familj och vänner, varit lite i Falsterbo och även Danmark. Om det ska jag skriva mer om inom en snar framtid. Bye for now!

P1000107

About 6 months ago we decided to move to Skåne, South of Sweden. The mental atmosphere in Stockholm can be very stressful and loaded with prestige. It is also very expensive to live in Stockholm, a working class hero has it really difficult to buy an apartment or not even talking about a house, which we fantasize about, if you don’t have wealthy family who can help you with house buying. To find a rental apartment is also a struggle in Stockholm. 

We are very happy to be here. Lifestyle here is more laid back and everything is close by. It has been very hot down here like in all over Sweden. +30 degrees daily and we’ve got to know the beaches here. I love swimming in the sea. We have also visited falsterbo, Denmark, cooked a lot of food, met with friends and family and enjoyed the vacation. Soon it is time to start to work again but before that, let’s enjoy this summer a bit more. Bye for now!

kväll1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s