Day in Copenhagen + SLIDERS

P1000171

Miguel och Sara var i Malmö och vi frågade om de ville följa med oss till Köpenhamn i söndags. De ville. Vi åkte från Malmö till Kastrup. Därifrån metro till Femøren och Kastrups Søbad. Så fint var det.

P1000186

Stranden var jättevacker med det speciella, runda hopptornet och vattnet var rent och fint utan stenig botten. Det var betydligt färre människor här också jämfört med badplatserna på andra sidan sundet.

P1000196

Efter badet tog vi oss in mot stan. Närmare bestämt Nørreport. Efter en Svalkande öl på första bästa hak var det dags för middag på Sliders som har vunnit pris som Byens Bedste flertalet gånger för deras miniburgare.

Vi tog alla varsin meny med tre olika sliders och pommes frites. De flesta burgarna går att få vegetariska. Menyn var varierande från klassiska smaker till lite mer vågade och roliga kombinationer som jordgubbar och fläsk stekt i grädde. Favoriten blev Tripple Truffle Cheese med en distinkt tryffelsmak och krämig ost. De tjocka pommes fritesen var faktiskt supergoda. Servicen funkade bra trots lite lång väntetid med tanke på hur tomt det var i restaurangen. Skulle absolut kunna rekommendera Sliders men Lådan i Stockholm är snäppet bättre.

På fredag åker vi till Bornholm på en liten cykelsemester, får se vad vi hittar på där på den fina ön!

On Sunday we decided spontaneously to take the train to Copenhagen and spend the day there. The train from Malmö takes about 30 minutes to Copenhagen and does not cost more than 200kr back and forth. First we went to the beach called Kastrup Søbad. The water was very clear, the beach was beautiful and more calmer than the beaches in Malmö. 

After the beach we headed to the city, took some refreshing beers and enjoyed the CPH vibe in Nørreport. After the beers and hang-out it was time for dinner. We went to a place called Sliders. They serve surprise surprise; SLIDERS. Mini hamburgers. Sliders has been nominated several times as the best hamburger joint in Copenhagen. 

Each of us to a meal with three different sliders and french fries (which huge and tasted awesome). The hamburgers were tasty from a bit classic tastes to more adventurous like strawberries and pork braised in cream. Most of the burgers you could have as vegetarian. We liked the place, the service was good though a bit slow considering that the restaurang was more or less empty when we came in. We would definitely recommend Sliders to you but Lådan in Stockholm is keeping the first place for now. 

On Friday we will head to Bornholm for a bicycle trip. Bornholm an island outside the south end of Sweden that belongs to Danmark. Lets see what will happen there!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s