Back to work gröt

P1000414

Det är augusti och dags för mig och många andra att börja jobba igen.  Det är viktigt med en god, smakfull och fiberrik frukost men också viktigt att inte stressa på morgnar. Njuta av frukosten i fred, vara närvarande innan dagens utmaningar. Mitt frukosttips för en härlig morgon är gröt eller superpoppis smoothiebowls. Men gröt! Kan låta lite tråkigt men det är det inte egentligen! Särskilt när man kokar den i mjölk och har massor med färska bär något krispigt och jordnötssmör på.

P1000410

Det finns jättestor skillnad mellan olika havregryn believe it or not. De billigaste märken är oftast inte mest näringsrika och kan även innehålla onödigt socker. Om dina havregryn innehåller helkorn eller tillsatt vetekli betyder det att innehållet är närings- och fiberrikt och håller dig dessutom mätt längre.

Mitt recept till bästa vardagsfrukosten behöver du:

 • Näringsrika havregryn och helst ekologiska (som t.ex Saltå Kvarn Järna)
 • Koka din gröt på ekologisk mjölk istället för vatten
 • Färska inhemska frukter och bär (utländska är aldrig lika bra val trots billigare)
 • Flytande jordnötssmör
 • Något krispigt som nötter, frön eller kokosflingor
 • En god natts sömn

Ha en bra morgon!

P1000416

It is August and many of us including me has to start work again. It is very important to have a good breakfast and stress free morning before the daily challenges in working life. To be present. I usually wake up  a bit earlier and make myself porridge or nowadays super popular smoothie bowl to get myself going. Some might think that porridge is the most poor and boring breakfast in the world, but it does not have to be that!

My secret to a great breakfast is:

 • Nutritious and organic oat meal (there are huge differences in nutrition between different price classes)
 • To cook your oat meal in milk instead of water
 • Fresh and domestic fruits and berries (prefer always if possible)
 • Peanut butter
 • Something crispy like nuts, seeds or coconut flakes
 • Good night sleep

Have a good morning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s