Oslo + Talor & Jorgen donuts

P1000714

Kjempebra!

För två helger sen åkte jag till Oslo för att hälsa på min kära vän Iiris. Det var min tredje gång i Oslo så jag ville inte direkt slösa min tid på sightseeing men däremot ville jag se några ställen jag läst om tidigare så som Talor & Jørgen och deras donuts.

P1000716

Som vi kunde gissa var det kö när vi kom. Men inget farligt, massor med unga och coola människor som väntade på sin tur för att få sin donut. Vi köpte 2 olika smaker, den ena med hallon och pistage och den andra med oreo kex. På Talor & Jorgen finns det inte riktigt några sittplatser så vi fick sätta oss ute i solen, mysigt.

P1000726

Donutsen på Talor & Jorgen ser helt fantastiska ut, som konstverk. Dom har verkligen använt deras fantasi till fullo!

P1000739
Hallon & pistage

Men.

De blev ändå en besvikelse för mig och Iiris. Det spelar ingen roll hur fina bakverk du har om inte smaken motsvarar utseendet.Det gjorde den inte denna gång. Själva bullen var perfekt konsistens men smakade inget mer än olja och mjöl. Balansen mellan salt och socker fattades helt. När vi kommer till toppingen var båda donuts lite trågika. Hallon och pistage smakade knappt hallon eller pistage, oreo var nog en aning bättre. Ett estetiskt öga blev tillfredställt men smaklökarna desto mindre. Synd.

P1000767

Efter en nyttig donutlunch gick vi runt i Grunerløkka och skulle möta Ivy till lunch. Vi valde att äta på Koi Ramen. Tyvärr samma mönster upprepade sig. Fin portion men smaken av maträtten var tråkig 2/5. Och förresten! Om du är vegan i Oslo och du ska beställa mat, förklara vad vegan betyder. Annars kommer du förmodligen få spår av animaliska produkter på din tallrik. Av någon anledning verkar det som att norrmännen ligger back i denna utvecklingen och har svårt att ta till sig av mer miljövänliga mattrender.

Tipsa gärna mig om bra ställen så jag kan ändra uppfattning!

P1000772
Vinbar Terroriet

En reklam jag lade märke till var på en restaurang som hade bilder på räkor med text som löd: “Meatless Monday!”. Say what?

P1000780
Iiris & Cava

Efter Ramen luffade vi runt några kvarter till och satte oss sen på den härliga vinbaren Territoriet och tog två glas Cava där dom spelar musik från gamla vinyler. Så härligt allt detta var efter en dag i höstsolen.

Hur som helst, maten har ofta varit mer eller mindre en besvikelse för mig i Oslo men atmosfären och sällskapet där är nog alltid 5/5.

Hade!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s