Bananpannkakor

P1010330

Äntligen helg!

Det bästa med helgerna är tid för en långfrukost. Man har tid att tillaga något smaskigt som man inte äter varje morgon till frukost, man hinner koka kaffe med mokabryggare och sätta sig ned och njuta av soluppgången. Kanske läsa en tidning eller bok samtidigt, eller som vi gör, lyssnar på musik. Just i morse lyssnade vi på Kurt Viles nyaste album Bottle it in.

Jag har dröm om bananpannkakor ett tag nu så idag var det dags att förverkliga mina drömmar, med hjälp av Gustav. Dessa pannkakor innehåller inget socker eftersom bananer brukar ju vara rätt så söta. . Vi toppade vår pannkakshög med ekologiskt bacon, sirap, jordnötter och blåbär. Je ne regrette rien.

P1010340

 

Bananpannkakor

Receptet är för 2-4 personer, beroende på hur hungriga gäster är

 • 2 ägg
 • 2 mogna bananer
 • 80 g smält smör
 • 2,5 dl havremjölk
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 3 tsk bakpulver
 • 3,2 dl vetemjöl
 • Olja till stekningen

Topping

 • 1 pkt ekologiskt bacon
 • Färska blåbär
 • Ljus sirap
 • Jordnötter
 1. Knäck äggen i en bunke och mosa ner bananerna med en gaffel. Rör ner smält smör, mjölk och vaniljsocker. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ordentligt för att blanda dem; det ska bli en slät smet med små bitar av banan i.
 2. Sätt ugnen på 200 grader och lägg baconen på en ugnsplåt. Stek tills dem blivit krispiga i ugnen.
 3. Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme. Häll 3 msk smet i den heta stekpannan. Stek i 3 minuter tills pannkakorna blir fluffiga. Vänd om pannkakan och stek på andra sidan i upp till en minut tills den har blivit gyllenbrun.
 4. Toppa med bacon, blåbär, sirap och jordnötter

P1010348

Finally weekend!

The best part of weekends are breakfast, long ones. When you actually have time to cook something a bit different than weekdays, also to make coffee in a mocca pot and just to sit down and watch the sun rise. Maybe to read the paper or like we do, listen to music. This morning we listened to Kurt Vile and his newest album Bottle it in. It’s pretty amazing.

I’ve dreamed of banana pancakes for a while, this morning it was finally about time to make those dreams alive, with the help from Gustav. These pancakes does not need extra sugar because bananas usually are quite sweet stuff. We had some organic bacon, fresh blueberries, syrup and peanuts on top of our piles of pancakes. No regrets!

P1010341

Banana pancakes 

The recipe fills 2-4 tummies, depending on how hungry the guests are

 • 2 eggs
 • 2 bananas
 • 80 g melted butter
 • 2,5 dl oat milk
 • 1 tsp vanilla sugar
 • 3 tsp baking soda
 • 3,2 dl flour
 • Oil to fry

Topping

 • 1 package of organic bacon
 • Fresh blueberries
 • Light syrup
 • Salted peanuts
 1. Mash the eggs and the bananas in a bowl with a fork. Pour down the melted butter, oat milk and vanilla sugar. Add the rest of the ingredients and whisk the mixture well. 
 2. Turn on oven at 200c and put the bacon on a oven tray. Fry in the oven until the bacon has become crispy. 
 3. Melt a bit of butter with a little bit of olive oil in a frying pan. Pour around 3 spoonfuls of the batter on to the pan and let it fry 3 minutes. Turn the pancake around and fry 1 more minute on the other side.
 4. Decorate with bacon, blueberries, syrup and peanuts

 

/Anniina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s